1557
4
PUN: Denunț la Procuratură după discuția filmată Dodon-Plahotniuc
1557
4

Partidul Unității Naționale (PUN) a depus la Procuratură un denunț penal contra președintelui Republicii Moldova.

Foto: Știri.md

Motivul acestuia fiind imaginile video ce reflectă discuția lui Igor Dodon și ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de acum două luni, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Sunt acțiuni ce vin în contradicție cu legile RM”, a spus liderul PUN, Anatol Șalaru, în cadrul unei conferințe de presă.

„Transferul de putere ce a avut loc nu demult s-a soldat, printre altele, cu apariția în spațiul public a unor informații (înregistrări, audio/video) ce prezintă mai multe acțiuni realizate de Igor Dodon. Acțiuni ce vin în contradicție cu legile Republicii Moldova. Cu toți am văzut discuțiile lui Plahotniuc cu Dodon. Cu toți am fost șocați de lucrurile spuse și afirmate acolo. 

Din acest motiv, PUN a depus ieri la Procuratura Generală un denunț penal contra președintelui Igor Dodon. Mi s-a părut de bun simț afirmațiile premierului Maia Sandu, conform căreia, anchetarea lui Igor Dodon trebuie realizată de un procuror independent nou. Dat fiind faptul că de câteva zile există un procuror general nou, chiar dacă interimar, am decis să depunem acest denunț...”, a declarat Șalaru.

Deocamdată, Igor Dodon nu a venit cu o reacție.

Amintim că, acum două luni, Publika TV, televiziunea ce aparține liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a publicat imagini video cu camera ascunsă de la o întrevedere dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotnic și Serghei Iaralov, în care se presupune că Igor Dodon recunoaște că ar primi bani de finanțare a PSRM din Federația Rusă.

Citește și
article image
Dodon merge în SUA. Va vorbi de la tribuna Adunării...
0
0
article image
De ce deputații ACUM văd în acordul cu PSRM un fel de rău...
0
47
article image
Dodon: Are loc relansarea totală a relațiilor dintre...
2
198
article image
Dodon: Dacă PSRM și-ar dori, ar crea singuri majoritate...
2
434