main logo
622

PUN anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din 2019

Partidul Unității Naționale (PUN) a anunțat că nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar va susține dezinteresat blocul ACUM.

PUN anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din 2019PUN anunță că nu va participa la alegerile parlamentare din 2019

Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Anatol Șalaru, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„În urma unei analize colegiale, luând în calcul preluarea puterii în R. Moldova de către coloana a cincea reprezentată de Igor Dodon și PSRM, luând în calcul rezoluțiile instituțiilor europene care au constat o erodare puternică a statului de drept și o degradare a regimului democratic din R. Moldova. Luând în calcul pericolul perpetuării unui regim hibrid Plahotniuc-Dodon, consiliul Politic al PUN a luat decizia de a nu participa în alegerile parlamentare din 2019 și de a sprijini blocul electoral ACUM”, a declarat Șalaru.

Șalaru a precizat că nu va colabora cu ACUM, ci doar îi vor sprijini. „Nu vom înainta candidați, nu vom negocia cu ei pentru circumscripții, nu vom negocia pentru locuri pe liste, doar vom sprijini prin declarații politice și le stăm la dispoziție cu organizația noastră, cu oamenii noștri și vom acorda tot ajutorul cu excepția celui financiar”.

El a mai spus că partidul nu așteaptă nimic de la ACUM, dar în cazul în care organizațiile locale, pe circumscripții sau centrale vor solicita sprijinul sau ajutorul PUN, ei îl vor acorda.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării