main logo
843

PSRM insistă pe demisia Guvernului: Pregătesc propriul plan anticriză

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova insistă pe demisia actualei guvernări și anunță că în octombrie va prezenta propriul plan anticriză „de salvare a țării”.

PSRM insistă pe demisia Guvernului: Pregătesc propriul plan anticriză

Mai mult, PSRM consideră că Agenția Națională în Reglementare Energetică „s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile”, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

„Partidul Socialiștilor este indignat de acțiunile haotice și analfabete ale guvernării în timpul crizei energetice. Țara se află în pragul sezonului de încălzire, iar Guvernul demonstrează o incompetență totală – nimeni nu poate spune ce se va întâmpla după 1 octombrie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să majoreze tarifele la serviciile comunale, care sunt deja de 3-6 ori mai mari decât anul trecut. În același timp, Guvernul promite să elaboreze anumite site-uri pentru solicitanții de compensații, iar președintele declară că situația este neclară pentru guvernare, dacă va fi gaz – nu se știe, ce compensații vor fi – ei, de asemenea, nu cunosc”, se arată într-un comunicat al PSRM.

În acest context, PSRM consideră că actuala conducere a ANRE trebuie să demisioneze, iar agenția să fie lichidată.

„Partidul Socialiștilor consideră că conducerea ANRE, care s-a discreditat complet în ultimii ani făcând jocul guvernării, majorând nejustificat tarifele și cheltuielile, trebuie să demisioneze, iar agenția – lichidată. Problema asigurării țării cu resurse energetice, a tarifelor și compensațiilor pentru populație trebuie rezolvată urgent la cel mai înalt nivel pentru a preveni o catastrofă umanitară. Este clar pentru toată lumea că actuala componență a organului legislativ nu este capabilă să scoată țara din criză, iar incompetența Guvernului doar agravează criza social-economică.

În octombrie, Partidul Socialiștilor va prezenta propriul plan anticriză de salvare a țării. Insistăm pe demisia Guvernului criminal care comite un genocid asupra populației și conduce țara spre distrugere. Suntem ferm convinși de necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, resetarea guvernării și numirea unui Guvern profesionist responsabil”, susține PSRM.

În comunicatul socialiștilor nu este menționat dacă se vor alătura protestelor „Partidului Șor”. Anterior, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a răspuns apelului de a se alătura la protest subliniind că Partidul Socialiștilor are propria agendă de lucru.

„Dreptul la protest este unul democratic și constituțional. Referitor la protestul de duminică partidul a făcut declarații. Socialiștii au agenda lor și merg în conformitate cu aceasta. La moment socialiștii au răspuns la acest îndemn”, a menționat deputatul Furculiță.

Zeci de oameni organizați de Partidul „Șor” au protestat duminică, 25 septembrie, la sediul Președinției, dar și la Parlament. Mulțimea, echipată cu pancarte, scandează „Demisia!” și „Noi suntem poporul.” Ca și la protestele precedente, deputatul fugar aflat în Israel Ilan Șor a apărut pe un panou LED de pe care s-a adresat protestatarilor și le-a spus că „va merge până la capăt”, iar pe 2 octombrie va fi organizat un alt protest.

Oamenii, care sunt din diferite raioane ale țării, au fost aduși organizat cu autocare și autobuze pentru a protesta împotriva guvernării și a președintei Maia Sandu, la apelul deputatului fugar Ilan Șor.

Totodată, Partidul „Șor” a anunțat regim non-stop de protest „până actualul regim va demisiona” și instaurează „orășelul schimbării” în fața Parlamentului și Președinției. Deși unul dintre liderii protestatarilor, Dinu Țurcanu, a rugat „ca cei care și-au luat de acasă corturi să le instaleze”, se poate observa că toate sunt de același model și culori.

Organizatorii manifestației au declarat că „orășelul schimbării” va activa până actuala conducere a statului nu va demisiona și vor fi organizate alegeri noi parlamentare și prezidențiale. În acest sens a fost aprobată și o rezoluție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării