main logo
4888

PSRM continuă discuțiile cu alte partide de stânga privind candidatul la funcția de președinte

Partidul Socialiștilor (PSRM) va continua discuțiile cu alte partide de stânga privind candidatul la funcția de președinte. Acest lucru a fost anunțat luni seara de către vicepreședintele Parlamentului, membru al Executivului PSRM, Vlad Batrîncea, la postul TV8.

PSRM continuă discuțiile cu alte partide privind candidatul la alegeriFoto: socialiștii.md.

„Continuăm consultările, luăm în considerare opiniile altor colegi. În cadrul PSRM, deciziile sunt luate colegial, prin consens. Vom discuta și vom lua o decizie cu privire la candidat - fie că va fi un candidat PSRM sau o figură compromis”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a refuzat să ofere numele potențialilor candidați discutați de partidele de stânga. În același timp, Batrîncea a negat categoric afirmațiile conform cărora un „candidat unic” al forțelor de stânga ar urma să fie numit la Moscova, după care partidele proruse ar fi de acord să-l susțină.

„Spre deosebire de actuala putere, care acționează conform indicațiilor protectorilor străini, noi luăm deciziile în mod independent”, a declarat Batrîncea.

Ca și răspuns la întrebarea despre partidele cu care poartă discuții PSRM, deputatul a menționat că este vorba despre șapte partide. În același timp, a numit doar Partidul Comuniștilor și Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. 

În plus, Batrîncea a afirmat că socialiștii nu iau în considerare ca parteneri Partidul „Renaștere” și alte formațiuni controlate de oligarhul fugar Ilan Șor, care s-a mutat la Moscova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării