197
1
PSRM consideră nejustificată moțiunea simplă împotriva lui Ciocoi
197
1

Partidul Socialiştilor (PSRM) a calificat iniţiativa opoziţiei cu privire la înaintarea moţiunii simple împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, drept "o declaraţie politică nejustificată".

Foto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, în ajun, vicepreşedintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarant în cadrul unui briefing de presă "că iniţiativa a fost mai mult o declaraţie de presă, decât un act juridic", transmite Știri.md.

"Subiectele comunicate în cadrul şedinţei plenare nu au avut un caracter de moţiune, ci au fost un şir de obiecţii faţă de persoana domnului ministru, nu am auzit argumente plauzibile ca să putem vorbi despre politici ale MAEIE. Moţiunile simple sunt înaintate asupra politicilor şi nu a persoanelor. Prin urmare, vom trata această iniţiativă exclusiv ca o declaraţie politică", a declarat Vlad Batrîncea.

Comentând spusele deputatului din fracţiunea Platforma DA, Chiril Moţpan, precum că "unii membri din fracţiunea PSRM ar fi acceptat să voteze moţiunea simplă" deputatul socialist a spus că " cel mai probabil este o manipulare".

"Republica Moldova a intrat într-un an electoral, iar unul dintre politicieni încearcă din nou să lansese discuţii controversate în societate despre problema transnistreană. Dar la ce ar putea duce aceste discuţii? Sunt gata să discut cu domnul Moţpan sau cu orice alt coleg despre problema soluţionării conflictului transnistrean. Avem propria viziune în acest sens, spre deosebire de unii colegi, care au o lipsă completă de cunoştinţe despre subiect", a spus el.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter