main logo
415

PSRM cere sancționarea a doi candidați din partea Partidului Șor

PSRM cere sancționarea a doi candidați din partea Partidului „Șor” pentru că ar fi împărțit cadouri electorale locuitorilor din Călărași și Sângerei.

PSRM cere sancționarea a doi candidați din partea Partidului Șor

În contestațiile PSRM se precizează că Olga Vlasenco, candidata Partidului „Șor” pe circumscripția nr. 15 și Igor Țîbîrnă, candidatul Partidului „Șor” pe circumscripția nr. 12, au împărțit cadouri cetățenilor „cu scop de agitație electorală”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Socialiștii susțin că reprezentanții Partidului „Șor” au împărțit cetățenilor câte un ceas cu sigla partidului, deși în rapoartele financiare ale partidului nu au fost declarate cheltuieli pentru achiziționarea acestor bunuri.

„Ceasurile sunt excluse de la categoria cadourilor simbolice în sensul Codului electoral, din moment ce ele nu sunt în lista prevăzută la art. 181 alin. 3 din Codul penal. Respectiv ceasurile nici nu pot fi achitate din contul grupurilor de inițiativă sau din contul „fond electoral”. Chiar dacă am admite că, ceasurile litigioase reprezintă „așa-zise” cadouri simbolice, acestea nu puteau fi achitate decât din „fondul destinat grupurilor de inițiativă” sau din „fondul electoral”. Or, în perioada electorală chiar și materialul de promovare politică nu poate fi achitat decât din fondul special”, se menționează în contestațiile PSRM.

La 11 ianuarie 2019, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Șor”, Alina Șargu, declara că oferirea ceasurilor cu sigla partidului sunt o acțiune lansată de magazinele sociale prin care beneficiarii sunt felicitați cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„Vom remarca faptul că SRL „Magazine sociale” doar au achiziționat ceasurile de la o persoană necunoscută și la prețuri necunoscute. Partidul „Șor” indică un preț suspect de mic pentru ceasurile litigioase în mărime de 40 lei, ceea ce presupune o susținere financiară nedeclarată”, susține reprezentantul PSRM, Maxim Lebedinschi.

Astfel, socialiștii susțin că cei doi candidați au făcut agitație electorală cu materiale pentru care există răspundere penală pentru coruperea alegătorilor și solicită sancționarea lor de către CEC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării