main logo
693

PSRM a invitat din nou ACUM la negocieri pentru formarea majorității parlamentare

Ion Ceban, deputat PSRM, a lansat o nouă invitație reprezentanților ACUM pentru ziua de joi, 11 aprilie, pentru crearea unei majorități Parlamentare.

PSRM a invitat din nou ACUM la negocieri pentru formarea majoritățiiPSRM a invitat din nou ACUM la negocieri pentru formarea majorității

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

Blocul ACUM este așteptat la ora 11:00 în incinta sălii 508 la Parlament pentru a discuta formarea majorității parlamentare, a unui guvern etc. 

Ion Ceban a spus că invitația este una oficială, iar în urma discuțiilor va fi pregătită o poziție finală a partidului care urmează a fi discutată la ședința Consiliului Republican al PSRM, care va avea loc pe 12 aprilie. Ceban a mai spus că socialiștii vor fi reprezentanți de Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban.

Totodată, potrivit unei postări pe pagina de facebook, Ceban spune că ieri, 9 aprilie, PSRM a făcut publică poziția Comitetului Executiv Politic și fracțiunii parlamentare a PSRM cu privire la elementele de bază pentru inițierea dialogului privind formarea majorității parlamentare, formarea coaliției de guvernare, învestirea guvernului și bazele agendei noii guvernări.

"Vreau să amintesc de faptul că anume blocul ACUM a fost cel cărui i-a fost lansată invitația pentru discuții imediat după alegerile parlamentare, din 24 februarie 2019, în baza decizie Comitetului Executiv Politic al PSRM. Alte invitații, alte discuții privind eventuale colaborări politice nu au fost examinate în cadrulpartidului socialiștilor. De asemenea, la acea etapă, amintesc că această invitație a fost refuzată în mod categoric. 
Între timp poziția formațiunilor constituiente ale blocului ACUM a fost schimbată. Despre ce este vorba cunoaștem cu toții. Nu o să mă dau în detalii, dar probabil ceea ce a expus public blocul ACUM în felul său este o abordare unică dintre toate experiențele politice pe care le cunoaștem din lume pînă în prezent. Probabil, aceasta a fost decizia pentru poziționarea politică a acestor partide", a scris Ceban. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării