main logo
505

PSRM a depus la CEC plângeri împotriva unor concurenţi electorali

În cadrul mitingului de luni, Partidul Socialiştilor (PSRM) a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) plângeri împotriva unor concurenţi electorali.

PSRM a depus la CEC plângeri împotriva unor concurenţi electorali

Potrivit agenţiei Infotag, secretarul pentru ideologie al partidului, Ion Ceban, a spus că "la CEC au fost înregistrate 47 de contestaţii împotriva reprezentanţilor partidului de guvernare (PDM) şi a sateliţilor săi: Partidul Şor, Partidul Comuniştilor şi alţii".

"PSRM nu va admite ca autorităţile să fure aceste alegeri de la popor, să fure voturile cetăţenilor, aşa cum s-a întâmplat cu miliardul", a spus politicianul, transmite Știri.md.

Reprezentantul PSRM la CEC, Maxim Lebedinschi, a spus că prin aceste contestaţii "trebuie să transmitem CEC că opoziţia nu poate folosi resursele administrative, aşa cum încearcă să demonstreze Comisia".

"În primul rând, intenţionăm să contestăm acţiunile PDM şi ale Partidului Şor. E vorba despre utilizarea resurselor administrative şi încercările de a mitui alegătorii şi de a permite încălcări la finanţarea participanţilor la alegeri", a spus Lebedinschi.

Socialiştii au abordat şi problema excluderii din alegeri a premierului Pavel Filip şi a speakerului Andrian Candu, deoarece nu au degrevat din funcţie în calitate de candidaţi ai Partidului Democrat. Lebedinschi a menţionat că "sesizarea se referă şi la această problemă".

Preşedinta CEC, Alina Russu, a menţionat la un briefing că "premierul şi speakerul nu cad sub incidenţa legii ce prevede degrevarea din funcţie".

Russu a refuzat să comenteze declaraţia socialiştilor precum că "CEC acţionează la indicaţiile Partidului Democrat": "Nu voi comenta nicio declaraţie politică a participanţilor la alegeri, mai ales în campania electorală".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării