main logo
551

PSDE și PSD România implementează o serie de proiecte comune

Conducerea Partidului Social Democrat European (PSDE) a avut astăzi o întrevedere cu vicepreședintele Senatului României, Robert-Marius Cazanciuc, membru al PSD din România. La întâlnire a participat președintele PSD România în Republica Moldova, Iurie Ciocan.

PSDE și PSD România implementează o serie de proiecte comune

Potrivit unui comunicat al partidului, interlocutorii au avut un schimb de opinii despre acțiunile întreprinse în cadrul parteneriatului strategic dintre Partidul Social Democrat European și PSD România și pașii care urmează, transmite Știri.md.

Formațiunea menționează că după Forul aleșilor locali din PSDE și PSD România au fost inițiate o serie de proiecte comune cu investiții europene și transfrontaliere în localitățile din Republica Moldova. Acum se lucrează asupra implementării acestor proiecte. Pentru a facilita accesul la fonduri europene, cu sprijinul PSD România au fost organizate instruiri pentru aleșii locali ai PSDE.

Președintele Ion Sula a mulțumit colegilor din PSD România pentru sprijinul constant acordat Partidului Social Democrat European atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor din care cele două formațiuni politice fac parte: Partidul Socialiștilor Europeni (PES) și Internaționala Socialistă.

„Ne dorim să construim în Republica Moldova o stângă europeană veritabilă. Suntem ferm atașați valorilor social democrate europene care pun în prim-plan omul, grijile și nevoile lui. Echipa PSDE: oameni profesioniști și cu experiență, muncește cu dedicare și determinare pentru ca negocierile privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană să înceapă cât mai curând”, a declarat Ion Sula.

Părțile au discutat și despre organizarea unor vizite ale conducerii PSDE în județele administrate de exponenții PSD, precum și despre vizita preconizată pentru perioada imediat următoare a delegației PSDE la Bruxelles.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării