main logo
4439

Protestul veteranilor din PMAN și discuțiile cu Chicu: Ce s-a decis

Un grup de veterani au fost lăsați să intre în clădirea Guvernului, iar premierul Ion Chicu a intrat în sala de ședință pentru a asculta veteranii.

Protestul veteranilor din PMAN și discuțiile cu Chicu: Ce s-a decisFoto: jurnal.md

Aceștia cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Update 19:45: După discuții, premierul Ion Chicu a invitat veteranii mâine, la ora 07:00, la o nouă întâlnire unde se va încerca rezolvarea problemelor anunțate de protestatari.

Premierul Ion Chicu a decis că se va crea un grup de lucru pentru ca veteranii să identifice persoanele potrivite pentru a le reprezenta interesele. 

Totodată acesta susține că consiliul deja existent nu poate fi lichidat deoarece din el fac parte camarazi.

Cât despre demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, pe care veteranii au cerut-o în repetate rânduri, Chicu a spus că nu se va întâmpla, atât încât Ciocoi a venit cu o explicație în acest sens care ar trebui să fie înțeleasă potrivit lui.

Update: 19:15: „Noi am depus în cancelaria Guvernului un pachet de revendicări acumulate pe parcursul a 28 de ani, la care nu am primit un răspuns de la dumneavoastră”.

Veteranii îi cer socoteală premierului Ion Chicu, pentru că acesta nu a analizat pachetul de revendicări referitor la problemele veteranilor războilui de pe Nistru, înaintat Guvernului.

„La inițiațiva dumneavoastră ați creat un consiliu care nu ne reprezintă nici pe unul din noi. Ne-ați înjosit. Dumneavoastră nici nu aveți acum pachetul de revendicări pe masă, nici nu ați făcut cunoștință cu ele. La sigur că nici nu există în canecalria de stat”, susține unul dintre veterani.

Știri.md precizează că, după ce veteranii de război au organizat un protest de amploare în centrul Capitalei și au blocat traficul rutier în zona din jurul PMAN, pe mai multe străzi s-au format ambuteiaje kilometrice.

În timpul acțiunii, unul dintre protestatari a spart ușa centrală a clădirii cu un buzdugan

Citește și: Primele imagini: Veteranii au blocat bulevardul în fața Guvernului

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării