main logo
11448

Protestul a luat sfârșit: Rămân corturile și câteva persoane

Protestul desfășurat duminică, 18 septembrie, a luat sfârșit. Potrivit unor surse, câteva mii de persoane au participat la manifestație.

Protestul a luat sfârșit: Rămân corturile și câteva persoaneColaj: știri.md

Organizatorii au anunțat că vor reveni duminica viitoare într-un număr și mai mare, transmite Știri.md.

Protestul a durat circa trei ore.










(16:25) Apar primele imagini filmate cu drona, de la protestul de azi. La manifestație ar fi venit în jur de 3.000-5.000 oameni.





(16:12) Unii manifestanți au fost surprinși cu mături la protest.









(15:21) Zeci de autocare și microbuze din diverse localități stau parcate pe strada M. Dosoftei. Acestea ar fi transportat protestatarii.



(15:09) Printre protestari prezenți în cantrul Capitalei sunt și mai mulți tineri cu măști medicinale pe față și chipiuri ori gluga pe cap.


(14:56) Numărul de polițiști în centrul capitalei este în creștere. La fel ca și numărul de protestatari.


(14:41) Mai mulți polițiști în civil, adunați în grupuri în apropierea protestatarilor.

(14:38) Grupuri de oameni din diferite raioane ale țării au ajuns deja în centrul Capitalei și se îndreptă spre sediul Președinției, unde va începe protestul programat pentru ora 15:00, organizat de Partidul Șor.

(14:38) Poliția și Serviciul de Protecție și Pază de Stat au sporit forțele în preajma Președinției, Parlamentului și Guvernului.

(14:34) Poliția continuă să oprească autobuze și microbuze, care transportă oameni la protestul antiguvernamental. Imaginile date sunt surprinse la intrarea în m. Chișinău din direcția Orhei.

Mii de oameni se îndreaptă spre Capitală, la protestul împotriva guvernării PAS

Zeci de autocare și autobuze se îndreaptă spre Capitală, acolo unde, la ora 15:00, este anunțat un protest de amploare față de guvernul PAS și Maia Sandu.

În pofida tuturor piedicilor puse de autorități, care, potrivit organizatorilor protestului, i-au amenințat pe transportatori să nu ducă oamenii la Chișinău, foarte multă lume este acum în drum spre Președinție.

Amintim că astăzi, începând cu ora 15:00, la Președinție va avea loc un protest organizat ca urmare a unui apel public, lansat de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Transportatorii, intimidați de reprezentanții PAS și somați să nu aducă protestatari la Chișinău

Reprezentanții firmelor de transport din țară, dar și proprietarii de autobuze și microbuze din localități sunt constrânși de către exponenții guvernării să anuleze toate cursele spre Chișinău, comandate de localnicii care vor să participe la protestul de astăzi.

Despre acest lucru a anunțat, într-un live pe Facebook, Roman Nicoară, un activist din Florești, care susține că în majoritatea satelor din raion, oamenii au constatat că nu mai au cu ce se deplasa.

Potrivit autorului live-ului, șoferii care s-au angajat să aducă lumea la Chișinău, au comunicat că au fost sunați de persoane sus-puse și somați să stea acasă, în caz contrar vor avea probleme.

Astfel, mulți dintre ei au renunțat, deoarece spun că se tem. Roman Nicoară mai susține că astfel de situații se înregistrează nu doar în raionul Florești, dar și în multe alte raioane.

Acesta îi întreabă, în acest context, pe Maia Sandu și pe reprezentanții partidului de guvernământ, ce fel de valori apără, atunci când îi împiedică pe cetățeni să protesteze în mod pașnic.

Amintim că astăzi, începând cu ora 15:00, la Președinție va avea loc un protest național, organizat ca urmare a unui apel public, lansat de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. La acest mesaj au aderat ulterior și alte formațiuni de opoziție, dar și activiști civici, care consideră că PAS și Maia Sandu nu mai reprezintă interesele poporului Republicii Moldova și trebuie să plece.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării