17 octombrie, 09:35
331
4
Protest PAS Youth: Dodon a refuzat să creeze locuri noi de muncă
17 octombrie, 09:35
331
4

Aproximativ 15 activişti tineri ai Partidului "Acţiune şi Solidaritate" (PAS Youth) au pichetat vineri administraţia preşedintelui Igor Dodon, acuzându-l că "a refuzat să creeze locuri noi de muncă în R. Moldova, ceea ce a provocat plecarea în masă a sutelor de mii de cetăţeni moldoveni".

Foto: facebook.com

Potrivit agenţiei Infotag, susţinătorii liderei PAS, Maia Sandu, - principalul concurent electoral al lui Dodon la viitoarele alegeri prezidenţiale, au adus cu ei un "Decret al poporului" improvizat, prin care preşedintelui Igor Dodon i se conferă "Ordinul Gloria Lenei", transmite Știri.md

Deputatul Radu Marian a declarat la acţiune că în toţi cei patru ani ai mandatului său, Igor Dodon s-a ocupat doar de "propriile vacanţe, călătorii în străinătate cu cazare în hoteluri scumpe, ci nu de relansarea economiei, combaterea crizei".

Potrivit lui, de-a lungul anilor, "sute de mii de tineri au părăsit ţara, au plecat mii de medici şi profesori, întrucât nu şi-au găsit de muncă acasă".

"Anul acesta, situaţia a fost agravată de pandemia de coronavirus. Dar în R. Moldova, autorităţile nu fac nimic pentru oameni. 

Dacă în mai multe ţări europene, persoanelor care au pierdut locurile de muncă în perioada pandemică li se achită până la 75% din salariul mediu pe economie, atunci în R. Moldova acest lucru pur şi simplu nu există. 

În România, pentru cei care au contractat împrumuturi de la bănci şi acum nu le pot rambursa, a fost înfiinţat un fond special, unde sunt încasate deja 66 de milioane de euro. 

La noi nici nu se gândesc la aşa ceva. Şi acesta este Guvernul lui Ion Chicu, care a fost propus de Igor Dodon", s-a indignat deputatul PAS.

El şi-a exprimat încrederea că criza va fi depăşită "doar dacă lidera PAS Maia Sandu va deveni şefa statului".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter