main logo
444

Protest la Chișinău, după anularea rezultatelor alegerilor din Istanbul

După ce rezultatele alegerilor municipale din Istanbul, Turcia, câștigate de un candidat al opoziției, au fost anulate, la Chișinău se anunță un protest.

Protest la Chișinău, după anularea rezultatelor alegerilor din Istanbul

Manifestația este organizată de comunitatea OccupyGuguță și va avea loc mâine, la ora 12:30, la Ambasada Turciei din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Nu putem sta indiferenți, mai ales că și noi, cetățenii acestui oraș, ne-am pomenit cândva într-o situație similară. La fel și noi ne-am dorit un alt candidat decât pe cel sprijinit cu ardoare de oligarhi.

Înțelegem acum că frăția dintre autoritățile moldovenești (legale – prezidentul și ilegale – oligarhul) și cele turcești nu se traduc doar prin răpiri de oameni (cazul profesorilor turci), nu doar prin tăcerea suspectă asupra chestiunii genocidului armean, nu doar prin cadouri ca mașinile Toma (pentru a opri protestatarii) și nici măcar prin restaurarea unei clădiri (ca cea a președinției). 

Oligarhia locală și cea de peste mări și hotare mai fac și schimb de experiență în sabotarea democrației”, spun organizatorii protestului.

Ekrem Imamoglu, candidat al opoziției din Turcia, a câștigat alegerile municipale din Istanbul cu un rezultat de circa 49%. Alegerile anticipate vor fi organizate pe 23 iunie.

O situație similară a avut loc în Chișinău anul trecut, când au fost anulate rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, candidat din partea Partidului Platforma DA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării