355
0
Protest la Ambasada Rusiei: Unioniștii cer eliberarea piloților moldoveni
355
0

Ambasada Rusiei de la Chișinău s-a trezit cu oaspeți la ușă. Unioniștii din asociația „Unirea-ODIP” au cerut oficialilor ruși să-i elibereze pe cei doi piloți moldoveni de la Moscova.

Protest la Ambasada Rusiei: Unioniștii cer eliberarea celor doi piloți

Protestatarii au scandat lozinci precum „Libertatea nu se vinde” sau „Stop manipulării ruse”. Chiar și așa, niciun reprezentat al misiunii diplomatice nu a ieșit să discute cu protestatarii, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

„Suntem deranjați și condamnăm acțiunile Fedrației Ruse, în colaborare cu PSRM și Igor Dodon.  Își fac campanie electorală pe seama celor doi piloți. Nu doresc să-i elibereze, vor să-i țină acolo până va veni măria sa Igor Dodon și PSRM, pentru a obține voturi. Este josnic, murdar. Cerem eliberarea lor imediată, or vom considera că piloții sunt sechestrați de Federația Rusă și nu de talibanii afgani”, a declarat președintele asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, care este și candidat din partea Partidului Liberal la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Tot astăzi, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că a sesizat mai multe organizații internaționale „privind acțiunile inadmisibile ale Federației Ruse în cazul celor doi piloți moldoveni”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter