main logo
743

Protest cu pancarte de la PAS: 10 întrebări adresate lui Dodon și Chicu

Membrii organizaţiei de tineret a Partidului "Acţiune şi Solidaritate" (PAS Youth) au protestat joi în centrul Chişinăului, cerând soluţionarea problemelor sociale ale populaţiei Republicii Moldova (RM).

Protest cu pancarte de la PAS: 10 întrebări adresate lui Dodon și Chicu

Potrivit Infotag, aceştia ţineau în mâini pancarte galbene cu 10 întrebări despre preţurile mari din RM adresate către preşedintele Igor Dodon şi premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.

Aceleaşi întrebări au fost exprimate în urmă cu câteva zile de principalul concurent al şefului statului la viitoarele alegeri prezidenţiale, lidera PAS, Maia Sandu.

Participanţii la protest au purtat măşti de protecţie, dar nu respectau întotdeauna distanţa socială.

Preşedintele organizaţiei PAS Youth, Adrian Băluţel, a menţionat că "în pofida pandemiei de coronavirus, locuitorii ţării sunt îngrijoraţi de o mulţime de probleme legate de calitatea vieţii lor".

"Am rezumat aceste întrebări într-o scrisoare deschisă adresată lui Igor Dodon şi Ion Chicu şi am cerut de la ei un răspuns public!", a spus activistul, punând scrisoarea în căsuţa poştală pentru apelurile cetăţenilor poziţionată la intrare în Guvern.

Zece întrebări pentru Dodon și Chicu

  1. De ce moldovenii plătesc 5 lei pe metru cub de gaz, în timp ce georgienii și ucrainenii achită mult mai puțin?
  2. De ce în Moldova benzina se vinde cu 8.40 lei/litru (fără TVA și accize), iar în Austria, o țară cu salarii mult mai mari, cu 50 de bani mai puțin?
  3. De ce, de fiecare dată, în sezonul muncilor agricole, prețul la motorină crește chiar dacă prețul pe piețele internaționale rămâne neschimbat?
  4. De ce, la 6 luni de la începutul pandemiei, o mască în Moldova costă în continuare de 10 ori mai mult decât costa până în pandemie?
  5. De ce medicamentele pentru tratarea răcelii la copii în Moldova costă cu 30-40% mai mult decât în România?
  6. De ce în Moldova plătim pentru un termometru obișnuit de 2 ori mai mult decât în Rusia (în Moldova un termometru costă 48 de lei, iar în Rusia – 21 lei)?
  7. De ce un litru de lapte costă în Moldova 15 lei, fix ca în Germania, chiar dacă veniturile acolo sunt de multe ori mai mari, iar prețul de achiziție de la producător este de 4-5 lei?
  8. De ce produsele alimentare de primă necesitate ca hrișca, pâinea și lactatele s-au scumpit brusc în plină pandemie?
  9. De ce în Moldova o sticlă cu apă costă cu 30% mai mult decât în Ucraina?
  10. De ce o călătorie cu autobuzul de la Chișinău la Călărași s-a scumpit cu 15 lei, dar condițiile de călătorie nu s-au îmbunătățit niciun pic?

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării