main logo
1310

Protest ACUM la Parlament: Manifestanții au încercat să intre în clădire

Reprezentanți ai Mișcării de Rezistență Națională ACUM au protestat din nou în fața clădirii Parlamentului.

Protest ACUM la Parlament: Manifestanții au încercat să intre în clădire

Participanții la protest au încercat să intre cu forța în clădirea Parlamentului, dar au fost opriți de poliție. În cadrul manifestației, aceștia au cerut deputaților îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată la acțiunea de protest din iulie, desfășurată în Piața Marii Adunări Naționale. „Jos dictatura”, „Noi suntem poporul”, „Noi nu cedăm”, „Afară Plahotniuc din țară”, și „Năstase e primar” sunt doar câteva lozinci scandate de manifestanți, transmite IPN.

În cadrul protestului, manifestanții au cerut deputaților îndeplinirea revendicărilor incluse în Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM, inclusiv validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului de vot mixt și tragerea la răspundere a magistraților care au decis invalidarea alegerilor din Chișinău.

Între protestatari și clădirea parlamentului s-a postat un rând de polițiști. Potrivit organizatorilor, aceștia nu asigură securitatea, dar din contra, nu permit accesul presei. 

„Poliția a restricționat presa ca să nu mediatizăm acest protest. Cerem să se execute rezoluția populară din 1 iulie, anularea votului mixt Plahotniuc-Dodon, eliberarea judecătorilor care au invalidat votul din iunie Chișinău, validarea alegerilor, anchetarea hoților de miliarde, recuperarea miliardelor. Le cerem în mod expres să purceadă imediat la executarea rezoluției populare. Regimul de acum, încearcă să îngenuncheze și primarii, și oamenii”, a declarat Andrei Năstase, liderul PPDA.

Pe lângă cele trei revindecări adoptate la 1 iulie, manifestanții la protest cer și îndeplinirea condiționalităților din rezoluția Parlamentului European adoptată după ce alegerile din Chișinău au fost declarate nule. 

Este importantă securitatea noastră, poliția de aici nu asigură securitate. Nu îmbrânciți oamenii și mai ales pe cei în vârstă, nu recurgeți la violențe că o sa avem de suferit. Dictatura nu o să vă ocolească pe voi, fiecare cetățean va fi afectat de aceasta. Trebuie să fim mai mulți. În prezent, ei folosesc instituțiile, banii noștri. Trebuie să fim mulți. ,Noi rezistăm, noi nu cedăm, Jos Dictatorul”, a declarat Maia Sandu. 

Pe pagina evenimentului din rețele sociale, 230 de persoane au indicat că vor participa, iar alte peste 700 s-au arătat interesate. Protestatarii de la acțiunea permanentă de protest Occupy Guguță, stabilită în Grădina Publică Ștefan cel Mare, au măturat scările Parlamentului, măturând în acest fel simbolic dictatura.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării