199
1
Propunerea lui Codreanu pentru planul de acțiuni al Guvernului
199
1

Fostul edil al Capitalei, Ruslan Codreanu, propune Guvernului schimbarea formulei de salarizare a directorilor de întreprinderi de stat și municipale.

Foto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Codreanu menționează că oamenii trebuie plătiți în funcție de cât sunt de performanți, transmite Știri.md.

"În contextul, ultimelor modificări și a faptului că avem o gaură a bugetului de stat, vreau să vin cu o propunere la noul plan de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020. Oamenii trebuie plătiți în funcție de cât sunt de performanți. Atunci când tai de la bugetari, iar directorii de întreprinderi de stat sau întreprinderi municipale stau pe zeci de mii de lei, nu mi se pare onest și echitabil.

Tocmai de aceea, o propunere pentru noul plan de acțiuni este schimbarea formulei de salarizare a directorilor de întreprinderi de stat și municipale.

Persoanele trebuie plătite în funcție de cât sunt ele de performante. Salariu unui director = o sumă minimă fixă + o cotă parte din profit raportat la numărul de angajați. Cine nu are profit, rămâne cu salariul minim, iar cei care lucrează și sunt performanți trebuie să câștige și să fie motivați", a menționat Ruslan Codreanu.

Citește și
article image
Ex-primarul Ruslan Codreanu cere înregistrarea în cursa...
1
107
article image
Șova: Acțiuni coordonate pentru o poziție unică privind...
0
88
article image
Talmaci, despre strigătele pe coridoarele Primăriei: Nu...
0
161
article image
Popescu: Guvernul nu vrea să ia măsuri pentru integrarea...
0
155