main logo
5227

Promo-Lex: Ex-șeful de Interne de la Tiraspol a fost răpit și torturat

Directorul Promo-Lex, Ion Manole, susține că reținerea fostului șef al departamentului de interne din stânga Nistrului, Ghenadii Kuzmiciov, nu este juridică și nici legală.

Promo-Lex: Ex-șeful de Interne de la Tiraspol, răpit și torturat

Contactat de Știri.md, Ion Manole a declarat că acest caz demonstrează că autoritățile de la Chișinău continuă colaborarea cu separatiștii din stânga Nistrului.

Potrivit lui Manole, în acest caz merge vorba despre răpire, deoarece arestarea se face cu respectarea normelor de procedură, ceea ce nu a fost în acest caz.

Mai mult, din imaginile în care a fost surprinsă mașina lui Kuzmiciov, alături de SUV-ul care l-a reținut, trecând pe la punctul de intrare în stânga Nistrului se vede că cele două mașini trec pe contrasens, fapt ce denotă că erau așteptate la vamă, iar acțiunea era coordonată.

„Este foarte clar că autoritățile noastre continuă colaborarea cu cei din stânga Nistrului. Acest fapt este argumentat ca fiind necesar pentru combaterea criminalității, dar de fapt nu este legală, pentru că în Transnistria nu este cadru juridic", a spus directorul Promo-Lex.

Totodată, Promo-LEX susține că de fiecare dată când avocații încearcă să documenteze un caz din stânga Nistrului autoritățile noastre spun că nu dețin control și nu se pot implica.

„Rudele spun că Ghenadii Kuzmiciov a fost supus actelor violente. Acesta ar fi fost bătut crunt în penitenciarul Glinoe și ținut fără mâncare și apă. Ar fi de datoria autorităților din R.M să ceară în regim de urgență un medic. Dacă nu se implică, atunci putem vorbi de un tratament indiferent din partea autorităților", susține Ion Manole.

Mai mult, directorul Promo-Lex este de părerea că în acest caz ar trebui să se implice OSCE, deoarece ei au oficiu și în stânga Nistrului.

„Dacă se demonstrează colaborarea în vederea transmiterii, răpirii acestei persoane atunci este foarte grav pentru că Poliția are obligația de a apăra persoana, să aducă garanții clare securității personale. Dacă autoritățile ar fi avut informații că această persoană a încălcat legea atunci trebuiau întreprinse măsurile prevăzute de lege", a conchis Ion Manole.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, în acest caz a fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliție Buiucani.

În același timp, IGP respinge orice acuzație de implicare a autorităților Republicii Moldova în acest caz.

Știri.md amintește că, pe 27 iulie, fostul șef al departamentului de Interne din stânga Nistrului, Ghenadii Kuzmiciov, a fost reținut de separatiști la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării