9 oct, 2019 22:47
334
0
Promo-LEX, despre insultele cadidatei din Strășeni: Discriminare de gen
9 oct, 2019 22:47
334
0

O imagine cu un mesaj denigrator la adresa candidatei independente la funcția de primar al municipiului Strășeni, Valentina Casian, a fost lipită pe un stâlp din localitate.

Potrivit juristului asociației Promo-LEX, Dumitru Sliusarenco, acest caz reprezintă o instigare la discriminare și promovează prejudecățile pe bază de gen, transmite Știri.md.

Contactată de Agora, Valentina Casian spune că nu știe cine stă în spatele acestei imagini, însă de acest caz se ocupă Poliția.

„Nu există cultură de a face campanie electorală”

„Campania electorală trebuie să se desfășoară într-un mod civilizat. Ce se întâmplă la noi în comunitate eu pot caracteriza... discriminarea și mizeria care se aruncă asupra unui candidat, pentru că ceilalți doi... noi suntem patru de fapt, dar lupta este între mine, candidat independent, și candidatul Partidului Democrat. 

A fost o luptă între noi doi și în anul 2011, atunci când mi s-a incendiat automobilul propriu. Evident că nu există o cultură politică, o cultură de a face campanie electorală. 

În campanie trebuie să vii să arăți ce ai făcut tu, să convingi alegătorul că ești capabil să administrezi această comunitate, dar nu trebuie să fie o întrecere între noi, candidații, aruncând tot gunoiul în capul celuilalt”, a declarat Valentina Casian.

Continuarea articolului o poți găsi aici.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter