main logo
1022

Promisiunile noilor miniștri din Guvernul condus de Maia Sandu

Dezoligarhizarea țării, restabilirea finanțării externe sau retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova.

Promisiunile miniștrilor din Guvernul condus de Maia Sandu

Sunt doar câteva dintre promisiunile miniștrilor din Guvernul Sandu. La puțin timp după învestirea în funcții, membrii executivului au vorbit despre planurile pe care le au odată ce au preluat puterea. Totuși, nu toți au făcut declarații în acest sens, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

După desemnarea sa în funcției, prim-ministrul Maia Sandu a declarat că Guvernul va avea trei obiective: eliberarea statului din captivitate, scoaterea țării din izolarea internațională și relansarea dezvoltării economice, dar și crearea condițiilor pentru asigurarea bunăstării și creșterea calității vieții tuturor oamenilor.

Andrei Năstase, Ministrul Afacerilor Interne își propune depolitizarea Ministerului Afacerilor Intern și deconspirarea schemelor de corupție. Totodată, Năstase își propune anihilarea activităților ilegale și prevenirea acestora. 

Prezentat colegilor de la ministerul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan a spus că are drept scop deconspirarea tranzacțiilor ilegale și demonopolizarea.

Ministrul Finanțelor își propune, asemeni prim-ministrului, restabilirea finanțării externe. Natalia Gavrilița își mai propune și revizuirea tuturor proiectelor publice și un deficit bugetar care să  permită investiții.

Nicolae Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat că va insista pe retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, lucru pe care Ministrul Apărării nu l-a menționat în discursul său. În același timp, Popescu exclude o eventuală federalizare a țării și are drept scop cooperarea economică externă. 

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a vorbit la general despre obiectivele sale și nu a fost prea concret. Voicu a declarat că va continua proiectele ce contribuie la beneficiul țării și va colabora cu toate forțele de ordine și instituțiile externe dispuse să ofere ajutor.

Liliana Nicolăescu-Onofrei pune temei pe lichidarea abuzurilor și hărțuielilor în instituțiile de învățământ și asigurarea transparenței. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării își propune și avansarea reformelor în domeniul educației. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își propune reducerea birocrației pentru pacienți. Totodată, Ala Nemerenco a declarat că va isista pe eliminarea plăților neformale și recalcularea coșului minim de consum.

Georgeta Mincu a promis crearea înterprinderilor de prelucreare a produselor în fiecare raion. În același timp, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a menționat și despre obiectivul diversificării piețelor. 

Stanislav Pavlovschi, ministrul Justiției și Vasile Șova, viceprim-ministru pentru Reintegrare nu au făcut declarații publice referitor la planurile pe care le au odată ajunși în funcție. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării