main logo
969

Promisiunile făcute de noul președinte al CC, Vladimir Țurcan

Noua componenţă a Curţii Constituţionale (CC) va funcţiona în strictă conformitate cu Constituţia R. Moldova şi cu jurământul adus de judecători, fără nicio influenţă politică.

Promisiunile făcute de noul președinte al CC, Vladimir Țurcan

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta, luni, în cadrul unui briefing de presă a declarat noul Preşedinte al CC Vladimir Ţurcan, transmite Știri.md.

"Evenimentele recente au compromis imaginea Curţii Constituţionale, lucru confirmat şi de sondajele de opinie. În aceste condiţii, noua componenţă a CC ar trebui să funcţioneze strict în interesul statului şi al poporului, pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor", a spus el.

Comentând reproşurile precum că el s-ar fi alăturat la CC fără a trece vreun concurs, Vladimir Ţurcanu a spus că "legea nu prevede obligatoriu organizarea şi desfăşurarea unui concurs".

"Important nu este concursul, ci persoana care este numită în funcţie şi modul în care aceasta îşi va exercita atribuţiile", a spus el.

El a menţionat că a depus o cerere de renunţare la calitatea de membru al PSRM, pentru a depolitiza activităţile Curţii Constituţionale, aşa cum prevede legea.

"Curtea Constituţională trebuie să îndeplinească trei sarcini principale: garantarea supremaţiei Constituţiei, asigurarea principiului separării puterilor şi garantarea îndeplinirii obligaţiilor statului faţă de cetăţeni şi a cetăţenilor faţă de stat", a subliniat Vladimir Ţurcanu, asigurând că aceste sarcini vor fi realizate de noua componenţă CC.

Vladimir Ţurcan, născut la 14 octombrie 1954, Slobozia, Moldova, este un general-maior de poliţie, care din 31 decembrie 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista PSRM. Vladimir Ţurcan a deţinut funcţia de Ministru al Afacerilor Interne în Guvernul R. Moldova în perioada 21 decembrie 1999 - 19 aprilie 2001. 

În 2002, ex-ministrul de Interne, Vladimir Ţurcan, a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Federaţia Rusă, cu reşedinţa la Moscova. 

Ulterior, el a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Comuniştilor, exercitând funcţia între 2001 - 2002 şi Legislatura 2005-2010

Între lunile mai 2009 - august 2009 a îndeplinit funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării