main logo
590

Promisiunile celui mai tânăr candidat la şefia Capitalei

Candidatul Partidului Popular, Maxim Braila, afirmă că modernizarea municipiului Chișinău promisă de către conducerile anterioare nu a avut loc.

Promisiunile celui mai tânăr candidat la şefia Capitalei

Zi de zi, are loc degradarea stării de lucruri din oraș, iar oamenii au fost dați uitării de către cei pe care i-au votat. Declarații în acest sens a făcut Maxim Braila, în cadrul unei conferințe de presă, unde s-a lansat în campania electorală și și-a prezentat programul, transmite IPN.

„Am decis să mă lansez în această campanie pentru că ajunge cât am tolerat. A venit timpul ca noi, tinerii, să decidem ceea ce dorim. Voi face totul ce îmi va sta în puteri ca să dezvolt orașul Chișinău. Știu ce trebuie să fac ca să ameliorez situația critică în care s-a pomenit orașul”, a declarat Maxim Braila.

Candidatul își propune implementarea sistemului e-Primărie, care, spune el, va elimina corupția din cadrul instituției, va permite efectuarea plăților online pentru serviciile municipale prestate, iar cetățenii vor putea adresa în mod electronic petiții și plângeri. 

Un alt obiectiv anunțat este eliminarea „cumetrismului” și a oamenilor neprofesioniști din administrația municipală. Conceptul lui Maxim Braila legat de transportul municipal presupune mai multe autobuze şi troleibuze în oraș, inclusiv lansarea unor noi rute. 

Totodată, candidatul își propune să interzică intrarea în oraș a camioanelor. Va scoate la periferie stațiile auto și piețele.

Maxim Braila intenționează să elaboreze un nou plan urbanistic, care va interzice construcțiile în centrul orașului. O altă inițiativă ține de amenajarea de cartiere pentru tineret, păstrarea și dezvoltarea spațiilor verzi. 

Din salariul de primar, va planta anual câte o mie de copaci în Chișinău. În jumătate de an de la învestire, va pune pe roate proiectul unei uzine pentru prelucrarea deșeurilor. 

„Sunt propuneri reale, care vor fi începute toate în primul an de mandat. Am un program realist”, a declarat Maxim Braila.

Maxim Braila este cel mai tânăr concurent electoral din Chișinău, are 25 de ani. Este vicepreședinte al Partidului Popular. El va figura cu numărul 8 în buletinul de vot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării