main logo
2755

Proiectul privind numirea străzii în cinstea lui Cavcaliuc, realizat pe banii statului

În localitatea Micăuți, raionul Strășeni, satul de baștină al fostului șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, una dintre străzi îi poartă numele.

Proiectul privind numirea străzii Cavcaliuc, realizat pe banii statului

Strada se află în apropiere de intrarea în sat și se intersectează cu strada colonelului Gheorghe Cavcaliuc, care este paralelă cu strada Mihai Eminescu, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Primarul satului afirmă că atât aceste două personalități mari, cât și Gheorghe Cavcaliuc "au contribuit la această țară la vremea lor". 

Pentru că nu am găsit prea multe informații despre oamenii din Micăuți care s-au ales cu străzi în cinstea lor, am rugat primarul să ne enumere meritele fiecăruia. 

Despre unele persoane, Vasile Dolghii nu prea a avut ce să spună decât faptul că sunt foști primari. 

Totuși, crede că aceștia au meritat ca străzile să le poarte numele, argumentând că „primar a fi în anumite situații și în anumiți ani sau în anumite timpuri – nu a fost prea ușor”.

Vasile Dolghii, priimarul localității, spune că ideea venise de la Consiliul local, după ce, prin 2015-2016, au primit solicitare de la ÎS Cadastru, ca să dea lista tuturor străzilor din localitate. Primarul spune că, prioritare, au fost numele unor scriitori, poeți, domnitori, oameni renumiți, după care s-a trecut și la personalitățile satului.

Primarul amintește că subiectul a fost bine analizat și dezbătut timp de 3 zile. L-am mai întrebat dacă inițiativa a fost consultată cu sătenii, la care primarul a spus că cei „13 consilieri sunt delegați de oameni”.

„Ei vin cu decizia oamenilor de prin mahala. Așa decizia a fost consultată cu oamenii”, ne asigură Dolghii.

Localnicii susțin însă contrariul. Ei se arată nemulțumiți de faptul că nu au fost informați despre această decizie. „Nu au făcut nici o adunare, să se sfătuie cu noi, să ceară acordul oamenilor. 

Chiar dacă a fost criticat, proiectul a fost implementat în 2017, iar banii pentru realizarea acestuia au fost alocați din Bugetul de Stat. 

Primarul, în continuare, consideră că decizia pe care au luat-o este una corectă și susține că oamenii care nu sunt de acord – sunt puțin informați despre meritele „personalităților” din Micăuți.

Potrivit prevederilor legale, denumirea de stradă este conferită prin decizia Consiliului local, după consultarea cetățenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării