main logo
817

Proiectul de lege privind Stadionul Republican revine în Parlament

Proiectul de lege cu privire la vânzarea Stadionului Republican se întoarce în Parlament pentru a fi reexaminat, asta după ce președintele Igor Dodon a refuzat să promulge legea. Inițiativa legislativă a fost examinată astăzi în cadrul Comisiei Buget și Finanțe.

Proiectul de lege privind Stadionul Republican revine în ParlamentProiectul de lege privind Stadionul Republican revine în Parlament

În argumentele înaintate de către președinte se spune că Parlamentul nu a fost în drept să vândă acest teren, întrucât acest teren se află în posesia Primăriei Chișinău, iar Parlamentul nu a fost în drept să adopte această lege, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Potrivit codului funciar terenului din municipalitate aparține Primăriei Chișinău și Parlamentul nu a avut în drept să îl vândă”, a declarat reprezentantul președintelui, Maxim Lebedinshi.

De asemenea, în argumentele invocate de către Dodon se spune că Legislativul nu a precizat în textul proiectului din care surse se va efectua demolarea actualelor construcții.

De asemenea, în proiect nu precizează destinatarul, întrucât, în proiectul de lege s-ar spune că terenul Stadionului Republican nu va veni în posesia Ambasadei SUA, dar în posesia celui ce va construi clădirea, a mai precizat Lebedinschi.

Liderul PSRM, Zinaida Greaceanîi s-a arătat împotrivă acestui Proiect de lege. „Sigur că noi nu vom susține această poziție a comisiei pentru că Guvernul SUA, în baza acestor argumente înaintate de președintele Igor Dodon, singuri ar trebui să refuze această tranzacție. Așa ei o să demonstreze un model de democrație”.

Membrii Comisiei au propus în sarcina Guvernului ca prețul terenului să nu fie mai mic decât prețul de piață, iar evalua valoarea terenului, iar cu majoritatea voturilor, Proiectul de lege a fost trimis în Parlament pentru reexaminare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării