main logo
1207

Proiectul de lege care a stârnit nemulțumirea a 3 partide, votat. Ce presupune

Proiectul de lege privind modificarea și completarea Regulamentului Parlamentului, care a stârnit nemulțumirea deputaților PLDM, PCRM și PL, încât i-a făcut să părăsească plenul Legislativului în semn de protest, a fost votat astăzi, 2 iunie, în lectură finală.

Proiectul de lege care a stârnit nemulțumirea a 3 partide, votat. Ce presupuneProiectul de lege care a stârnit nemulțumirea a 3 partide, votat. Ce presupune. Foto: parlament.md

Astfel, acum, grupurile parlamentare formate din cel puțin cinci deputați independenți sau neafiliați vor avea aceleași drepturi ca și fracțiunile, scrie realitatea.md.

Potrivit autorilor, modificările adoptate vor permite deputaților care nu fac parte din componența fracțiunilor parlamentare, care ies sau sunt exluși din fracțiuni, să poate să se consolideze în grupuri parlamentare cu scopul amplificării influenții lor la adoptarea de către parlament a actelor legistlative, precum și la îndeplinirea altor atribuții ale Parlamentului.

Inițiativa legislativă a fost semnată de deputații Grupului parlamentar Popular European: Valeriu Ghilețchi, Octavian Grama, Iurie Leancă, Eugen Carpov, Aliona Goța, Simion Grișciuc, GeorgeMocanu, Mihaela Spătaru, Ștefan Creangă, având scopul de a recunoaște grupurile parlamentare în calitate de organe de lucru ale Parlamentului.

Documentul poate fi citit integral mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării