main logo
472

Proiect privind majorarea salariilor. Opinie: Niște macuc înainte de alegeri

Proiectul cu privire la majorarea salariilor ar fi o mită electorală înainte de alegerile locale parlamentare. Cel puțin asta afirmă unii deputați din opoziție, în schimb, aleșii din majoritate afirmă faptul că această majorare este una benefică, iar bani se vor găsi și pentru anii viitori.

Proiect privind majorarea salariilor. Opinie: Macuc înainte de alegeri

„Acest lucru trebuia să se întâmple de mai demult. Și totuși nu doar funcționarilor publici din cadrul Primăriilor. Dacă vom avea o acoperire financiară din bugetul de stat, nu va fi stopată la această etapă. Noi nu putem să nu susținem o astfel de inițiativă socială”, a declarat socialistul Grigore Novac, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Liberala Alina Zotea crede că aceasta este majorare pentru primarii din PD. „Dacă e să analizăm și fluctuațiile primarilor care au fost până la alegeri și după câștigarea alegerilor și cei care sunt acum. Deci, practic le fac o pomană primarilor care sunt din partea PD-ului”.

În schimb, democratul Sergiu Sîrbu subliniază faptul că orice proiect, în părerea opoziției, este unul electoral. „Toate proiectele ar avea tentă electorală, atunci bine, să fie cu tentă electorală. Important este că se vin cu astfel de proiecte. S-au găsit bani acum pentru această majorare, se vor găsi și după alegeri”.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, este de altă părere. „Nu-i majorare. Acolo dacă primarul are venituri. Nu o majorare, dar o discriminare. Unele Primării mai puternice vor putea majora salariile, altele nu. E o bucată de „macuc” aruncat în an electoral” 

Liberalul este contrazis însă de deputatul PPEM, Ștefan Creangă. „Tot ce este binevenit pentru majorare de salariu are tentă electorală, din punctul de vedere a opoziției. Nu pot să suțin poziția lor că nu sunt resurse financiare. Resurse financiare sunt”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării