main logo
460

Proiect de lege: Cetățenii vor putea să adreseze Parlamentului petiții colective

Deputații fracțiunii PAS, Radu Marian și Dan Perciun, au anunțat elaborarea unui nou proiect de lege care va permite cetățenilor să adreseze Parlamentului petiții colective.

Cetățenii vor putea să adreseze Parlamentului petiții colectiveFoto: unimedia.md

„Venim cu acest proiect de lege astfel încât să obligăm autoritățile să asculte de părerea cetățenilor și să dezbată aceste subiecte la cel mai înalt nivel”, a spus deputatul Dan Perciun, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„O inițativă care va aduna 10 mii de semnături, va ajunge pentru dezbateri în Parlament”, a declarat Radu Marian. Pragul de 10 mii de semnături a fost stabilit conform experienței altor state, explică autorii proiectului de lege.

Inițiativa va putea fi semnată atât pe hârtie, cât și în format electronic. Semnăturile vor fi considerate valabile dacă vor fi introduse numele, prenumele, codul personal și adresa semnatarului. Semnătura electronică nu va fi necesară, pentru a simplica procesul, a explicat Radu Marian.

Fiecare inițiativă va avea la dispoziție 60 de zile pentru a acumula numărul necesar de smenături. În momentul în care pragul va fi atins, inițativa va fi supusă dezbaterilor publice, în comisii de specialitate, în Biroul permanent al Parlamentului care va decide asupra includerii subiectului pentru dezbateri în plen.

„Nu vor fi acceptate inițiative defăimătoare sau instigatoare la ură”, a mai adăugat Radu Marian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării