main logo
483

Progresele privind aderarea la UE, discutate de Popescu și Smiltēns

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut astăzi o întrevedere cu Edvards Smiltēns, președintele parlamentului Letoniei, care efectuează o vizită oficială în țara noastră.

Progresele privind aderarea la UE, discutate de Popescu și Smiltēns

În debutul întrevederii cei doi oficiali au discutat despre progresele înregistrate la capitolul aderării Republicii Moldova la UE, transmite Știri.md.

În context, președintele parlamentului Letoniei a exprimat susținerea continuă a țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova și a evidențiat importanța continuării reformelor.

De asemenea, cei doi au discutat despre situația internă și cea din regiune. Am punctat că autoritățile lucrează în permanență pentru a asigura pacea și stabilitatea în țară. 

Totodată, oficialii au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-letone și am discutat despre modalitățile de aprofundare a dialogului bilateral în domenii de interes reciproc.

La final s-a vorbit despre pregătirile pentru Summit-ul Comunității Politice Europene, care va fi găzduit de țara noastră pe 1 iunie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării