721
0
Procurorul general interimar va fi numit de Dodon. Ce spun autorii proiectului
721
0

Procurorul general interimar va fi numit de președinte la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în a doua lectură, în Parlament de 54 deputați.

Foto: stiri.md

Potrivit autorului proiectului, deputatul Sergiu Litvinenco, inițiativa legislativă vine să interpreteze Legea cu privire la Procuratură, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Însă, democratul Sergiu Sîrbu îl contrazice pe Litvinenco catalogând proiectul de lege ca fiind unul „diabolic” și „o tentativă de a uzurpare a puterii judecătorești”.

„În cazul intervenirii vacanței funcției de procuror general, președintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al procurorilor, desemnează un procuror general interimar până la organizarea concursului și numirea, urmare a acestuia, a procurorului general prin decret prezidențial”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit autorilor proiectului, inițiativa va înlătura vidul legislativ în care nu este reglementat în mod expres vacanța funcției de procuror peneral.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter