21 aug, 2019 18:02
1 650
0
Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus o sesizare la CC
21 aug, 2019 18:02
1 650
0

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus azi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită judecătorilor constituționali să ofere interpretări cu privire la art. 137 din Constituția Republicii Moldova.

Foto: europalibera.org

Articolul 137 din Constituție prevede că „Judecătorii Curţii Constituţionale sunt inamovibili (.n.r. care nu pot fi destituiți din funcție) pe durata mandatului, independenţi şi se supun numai Constituţiei”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Astfel, în sesizarea sa, procurorul general cere Curții să explice care este esența, caracterul și aria de răsfrângere a efectelor juridice a acestor prevederi; dacă acest articol permite sau nu pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor constituționali pe durata exercitării mandatului și după încetarea acestuia, fără avizul prealabil al Curții Constituționale.

Amintim că, Procuratura generală a pornit o anchetă penală pe faptul uzurpării puterii de stat de către fosta guvernare, în baza deciziilor luate de fosta componență a Curții Constituționale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter