1467
0
Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus o sesizare la CC
1467
0

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus azi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită judecătorilor constituționali să ofere interpretări cu privire la art. 137 din Constituția Republicii Moldova.

Foto: europalibera.org

Articolul 137 din Constituție prevede că „Judecătorii Curţii Constituţionale sunt inamovibili (.n.r. care nu pot fi destituiți din funcție) pe durata mandatului, independenţi şi se supun numai Constituţiei”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Astfel, în sesizarea sa, procurorul general cere Curții să explice care este esența, caracterul și aria de răsfrângere a efectelor juridice a acestor prevederi; dacă acest articol permite sau nu pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor constituționali pe durata exercitării mandatului și după încetarea acestuia, fără avizul prealabil al Curții Constituționale.

Amintim că, Procuratura generală a pornit o anchetă penală pe faptul uzurpării puterii de stat de către fosta guvernare, în baza deciziilor luate de fosta componență a Curții Constituționale.

Citește și
article image
Cebotari spune că este urmărit de SIS și la indicația lui...
0
117
article image
Năstase: Am reușit să pun pe agenda FBI furtul miliardului
0
969
article image
DW: Jocurile cu Dodon provoacă rupturi și frustrări în ACUM
0
738
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
193