main logo
1353

Procurorul general interimar a fost pus la încercare de democrați

După ce a solicitat deputaților ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari, procurorul general interimar a primit o serie de întrebări de la parlamentari.

Procurorul general interimar a fost pus la încercare de democrațiFoto: Știri.md

Printre cei mai activi au fost colegii de fracțiunii ai lui Cebotari, care au încercat să-l ironizeze pe Dumitru Robu, făcând trimitere la faptul că unii deputați ar fi știut despre faptul că acesta urmează să vină joi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității lui Vladimir Cebotari, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Cum vă explicați faptul că chiar ieri, la ședința Biroului Permanent, vreo doi deputați deja știau că dumneavoastră astăzi trebuie să veniți în plenul Parlamentului pe acest caz, iar alți deputați știau cu o săptămână în urmă și chiar pe ce cauză, așa, cu o jumătate de cuvânt”, i s-a adresat Sergiu Sîrbu. 

Democratul a făcut referire și la declarațiile anterioare ale lui Igor Dodon, care știa că șeful procuraturii urmează să vină în Parlament ca să ceară ridicarea imunității unor deputați.

„Nu primesc indicații. Ferm vă răspund. Procuratura acționează doar în interesul statului și a cetățeanului, în baza prevederilor Constituției și doar în baza legilor. 

Despre presupunerile că unii deputați cunoșteau, nu poate un deputat sau o persoană să cunoască despre când procurorul general urmează să vină în Parlament. 

Niciodată Procuratura nu va acționa în interesul grupurilor de persoane, a persoanelor și a politicului”, i-a răspuns Dumitru Robu.

„Răspusul pe care i l-ați dat domnului Sîrbu mă duce la ideea că știți deja cine o să fie procuror general cu împuterniciri depline”, a intervenit democratul Igor Vremea.

Precizăm că, în urma cererii lui Dumitru Robu, 53 de deputați au votat pentru ridicarea imunității democratului Vladimir Cebotari. 

Acesta este bănuit că a contribuit direct la preluarea controlului asupra Aerportului internațional Chișinău cu scopul de predare în concesiune a activelor Aeroportului agentului economic creat și afiliat grupului criminal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării