main logo
1594

Procurorul general a anunțat când va fi finalizat dosarul furtului miliardului

Anul care vine va fi determinant și vom prezenta deznodământul întregii scheme privind furtul miliardului.

Stoianoglo a anunțat când va fi finalizat dosarul furtului miliarduluiFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută, astăzi, de procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

"Fără a exagera, în decursul acestui an, pe dosarul vizând ”frauda bancară” s-a lucrat mai mult decât în ultimii 5 ani cumulativ. Da, s-a pierdut mult timp. O parte considerabilă a resurselor financiare a fost pierdută în rețeaua internațională a băncilor, dar, totuși, sunt sigur că dosarul va fi dus până la capăt, cei vinovați vor răspunde în fața legii și vom reuși să întoarcem statului o bună parte a banilor furați.

În tot cazul, se vede lumina de la capătul tunelului și știm ce avem de făcut la etapa următoare. Foarte mult contez pe accelerarea examinării acestor categorii de dosare de către instanțele de judecată.

Anul care vine va fi determinant, în care vom prezenta deznodământul întregii scheme la care am muncit intens, reparând greșelile și falsurile intenționate ale celor care, ani la rând, au mimat investigațiile pe acest dosar și, respectiv, reorientând ancheta pe o traiectorie corectă", a declarat Stoianoglo.

Totodată, procurorul general a menționat că principalul coordonator și beneficiar al furtului miliardului este cetățeanul Vlad Plahotniuc. 

"Lui Vlad Plahotniuc i-a fost înaintată învinuirea pe mai multe capete de acuzare, fiind arestat, în lipsă, și anunțat în căutare. Au fost întreprinse toate măsurile, inclusiv și pentru sechestrarea averilor acestuia din țară și de peste hotare", a subliniat Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării