11 iul, 2019 18:15
536
0
Procurorii nu au găsit probe împotriva lui Viorel Morari în cazul Tranga
11 iul, 2019 18:15
536
0

Dosarul penal inițiat pe numele omului de afaceri Andrei Tranga va fi trimis în curând în instanța de judecată, a anunțat astăzi ex-procurorul general Eduard Harunjen.

Potrivit acestuia, nu au fost găsite probe care să demonstreze implicarea fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în acest caz, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Procurorii nu au putut demonstra că Morari a luat bani pentru a-l elibera din arest pe omul de afaceri Viorel Varzari.

„Aceste învinuiri care i-au fost aduse domnului Morari se despărțeau în două capete de acuzare. Ce este legat cu dl Tranga urmează deja să fie remis în instanța de judecată. Noi nu am probat implicarea domnului Morari în aceste acțiuni, deși acolo într-adevăr s-au săvârșit acțiuni ilegale în privința lui Varzari”.

„În acel dosar era că cineva a dat o sumă mare de bani pentru ca acea persoană care era în custodia procurorilor anticorupție să fie eliberată. Era o suspiciune că acești bani ar fi fost pentru procurorii anticorupție, dar procurorii nu au obținut probe că acești bani au fost pentru domnul Morari”, a explicat Harunjen.

Fostul procuror general a precizat că în cazul lui Viorel Morari a fost sesizată și Autoritatea Națională de Integritate care urmează să se pronunțe mai târziu.

„Cât despre alt capăt de acuzare care ține de implicarea dl Morari în chestiuni de business ale unor membri de familie, ANI se va expune pe acest capăt. Dacă ei vor consta un conflict de interese, vor demara procedurile respective, dacă nu – procedura va fi încetată”, a punctat Harunjen.

Anterior, 20 de procurori au semnat o declarație prin care îl învinuiau pe Eduard Harunjen că nu a gestionat corect conflictul inițiat în jurul lui Morari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter