main logo
504

Procurorii cer prelungirea mandatului de arest pe numele lui Dodon

Procurorii anticorupție au înaintat demers la prelungirea mandatului de arest la domiciliu emis în privința ex-președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Procurorii cer prelungirea mandatului de arest pe numele lui DodonFoto: știri.md

Potrivit Procuraturii Anticorupție, demersul privind prelungirea mandatului de arest pe un termen de 30 zilea fost înregistrat ieri, 16 august 2022, transmite Știri.md.

Motivele sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase și riscul eschivării de la răspundere penală.

În susținerea riscurilor invocate, procurorii au prezentat probe noi.

Alte măsuri preventive neprivative de libertate cum ar fi liberarea provizorie sub control judiciar nu au capacitatea de a preveni aceste riscuri, susțin procurorii.

Examinarea demersului procurorilor anticorupție este planificată pentru data de 18 august 2022, începând cu ora 10:00 min., în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procuratura Anticorupție precizează că Igor Dodon nu a fost citat pentru a i se înmâna demersul la prelungirea mandatului de arest la domiciliu.

Acesta a fost citat de către ofițerul de urmărire penală pentru a participa la alte acțiuni de urmărire penală.

Prin urmare, în prezența acestuia au fost despachetate plicuri cu documentele și dispozitive de stocare a datelor, ridicate în cadrul perchezițiilor, fiind informat prin întocmirea unui proces verbal, conform procedurii penale, despre dispunerea efectuării constatării tehnico-științifice.

Având în vedere prezența persoanei la sediul Procuraturii Anticorupție, procurorul de caz i-a înmânat și demersul la prelungirea măsurii preventive.

Reamintim că fostul șef de stat, Igor Dodon, a fost reținut pe 24 mai 2022 pentru 72 de ore, pe patru dosare penale, printre care trădare de patrie, corupție și îmbogățire ilegală.

Ulterior, judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul acestuia, bănuit în dosarul de îmbogățire ilicită, drept complice, a fost arestat în Penitenciarul nr. 13.

Igor Dodon a respins toate acuzațiile care i s-au adus și a declarat că poate proba fiecare sumă de bani care a fost ridicată de procurori din casa sa, acestea fiind legal acumulate din salariu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării