main logo
1185

Procuratura Generală va investiga totuși plângerea judecătorului Mihai Murguleț

Procuratura Generală va investiga totuși plângerea judecătorului Mihai Murguleț, depusă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) acuma aproximativ două luni.

Procuratura Generală va investiga totuși plângerea lui Mihai MurgulețFoto: Știri.md

Reprezentanții instituției informează că se va porni o cauză penală în această privință, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Procuratura Generală a reluat examinarea cazului sesizat de Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acţiunile pretins ilegale ale conducerii judecătoriei mun.Chişinău, a Curţii Supreme de Justiţie şi a Inspecţiei Judiciare.

Ieri, pe cazul dat, la Procuratura Generală a fost depus şi înregistrat, în ordinea prevăzută de art. 262, 274 din Codul de procedură penală, denunţul magistratului vizat în actele prezentate de Consiliul Superior al Magistraturii. 

În concret, declarantul reclamă influenţa necorespunzătoare din partea unor conducători de instanţe judecătoreşti asupra magistraţilor la judecarea şi soluţionarea cauzelor aflate în gestiunea acestora, precum şi persecutarea ulterioară pentru neexecutarea aşa-numitelor indicaţii ale superiorilor, atentându-se grav la independenţa şi imparţialitatea judecătorilor”, se menționează într-un comunicat de la Procuratura Generală.

CSM a solicitat investigarea de către procurori a faptelor invocate de către Murguleț în acea scrisoare, însă, la mijlocul lunii iulie, Procuratura Generală, condusă la acel moment de procurorul general interimar Igor Popa, a respins solicitarea de a porni o cauză penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării