main logo
4078

Procuratura: Ex-viceprimar și un angajat al Primăriei Chișinău, reținuți

Un ex-viceprimar și un angajat al Primăriei Chișinău au fost reținuți astăzi de oamenii legii. Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală, după ce dimineață au avut loc mai multe percheziții în dosarul înstrăinării ilegale a unor terenuri din Capitală.

Procuratura: Ex-viceprimar și un angajat al Primăriei Chișinău, reținuți

Oamenii legii precizează că au fost documentate mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum și exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. 

Acestea sunt persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău, printre care și un fost viceprimar. Oamenii legii nu au dat nume, dar presa a scris că este vorba despre ex-viceprimarul Nistor Grozavu.

În cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajați din cadrul Primăriei Chișinău din această cauză penală, sunt vizate și alte persoane fizice și juridice.

Prin urmare, în urma măsurilor desfășurate, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore: un fost viceprimar și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău. 

În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit și un angajat din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

În continuare, sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și implicării altor persoane cu tangenţă la caz. 

Probele pe această cauză au fost acumulate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chişinău, Oficiul Principal, în colaborare cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Amintim că, la 9 septembrie, curent, în cadrul acestor cauze penale au fost efectuate 21 de  percheziții în sediul Primăriei mun. Chișinău, în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale.

Astfel, în cadrul administrării probelor acumulate, a fost identificată o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice, care aparţin Primăriei mun. Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării