main logo
5818

Procuratura Anticorupție, despre declarațiile Maiei Sandu privind sechestrul Avia Invest

„Pe 20 august a fost pus sechestru pe proprietățile „Avia Invest” și este foarte bine că s-a făcut acest lucru, pentru că asta înseamnă că nimeni nu poate să preia contractul de concesiune atâta timp cât este acest sechestru”.

Procuratura Anticorupție, detalii privind sechestrul de la Avia InvestFoto: ZdG.md

Declarația aparține prim-ministrului Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui interviu, transmite Știri.md.

ZdG a verificat afirmațiile făcute de Maia Sandu. Datele de la Cadastru arată că terenul pe care este amplasat Aeroportul Internațional Chișinău nu a fost pus sub sechestru. Conform informațiilor oferite de către Anastasia Condruc, consilierul pe comunicare al Maiei Sandu, ar fi vorba despre „sechestru pus pe acțiunile Avia Invest”.

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție ne-au redirecționat către Procuratura Anticorupție (PA) pentru a afla detalii la subiect. Eduard Varzari, șeful interimar al PA susține că sechestru a fost aplicat pe capitalul social al companiei „Avia Invest”. Acesta a confirmat că a fost deschisă o cauză penală.

„Terenurile, dar însuși Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt proprietatea Avia Invest, ci a statului, asupra lor Avia Invest având doar drept de gestionare care derivă din contractul de concesionare, nu și drept de înstrăinare. Respectiv, aplicarea sechestrului asupra aeroportului sau terenurilor, ca bunuri imobile, este inutilă.Sechestrul a fost aplicat ca măsură asiguratorie asupra capitalului social pentru a preveni substituirea fondatorilor Avia Invest prin înstrăinare. Această acțiune  procesuală, ca acțiune de urmărire penală, poate fi realizată doar în cadrul unei urmăriri într-o cauză penală. Referitor la alte detalii despre cauza penală respectivă vom reveni ulterior, la moment fiind prematur de a expune în spațiul mediatic informații, care ar putea prejudicia mersul urmăririi penale. Or, urmărirea penală se efectuează potrivit unor metode și măsuri tactice în dependență de specificul investigației, fapt în legatură cu care Procuratura Anticorupție mizează pe înțelegere din partea presei și a societății”, a precizat Eduard Varzari pentru ZdG.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării