5300
0
Procuratura Anticorupție, despre declarațiile Maiei Sandu privind sechestrul Avia Invest
5300
0

„Pe 20 august a fost pus sechestru pe proprietățile „Avia Invest” și este foarte bine că s-a făcut acest lucru, pentru că asta înseamnă că nimeni nu poate să preia contractul de concesiune atâta timp cât este acest sechestru”.

Foto: ZdG.md

Declarația aparține prim-ministrului Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui interviu, transmite Știri.md.

ZdG a verificat afirmațiile făcute de Maia Sandu. Datele de la Cadastru arată că terenul pe care este amplasat Aeroportul Internațional Chișinău nu a fost pus sub sechestru. Conform informațiilor oferite de către Anastasia Condruc, consilierul pe comunicare al Maiei Sandu, ar fi vorba despre „sechestru pus pe acțiunile Avia Invest”.

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție ne-au redirecționat către Procuratura Anticorupție (PA) pentru a afla detalii la subiect. Eduard Varzari, șeful interimar al PA susține că sechestru a fost aplicat pe capitalul social al companiei „Avia Invest”. Acesta a confirmat că a fost deschisă o cauză penală.

„Terenurile, dar însuși Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt proprietatea Avia Invest, ci a statului, asupra lor Avia Invest având doar drept de gestionare care derivă din contractul de concesionare, nu și drept de înstrăinare. Respectiv, aplicarea sechestrului asupra aeroportului sau terenurilor, ca bunuri imobile, este inutilă.Sechestrul a fost aplicat ca măsură asiguratorie asupra capitalului social pentru a preveni substituirea fondatorilor Avia Invest prin înstrăinare. Această acțiune  procesuală, ca acțiune de urmărire penală, poate fi realizată doar în cadrul unei urmăriri într-o cauză penală. Referitor la alte detalii despre cauza penală respectivă vom reveni ulterior, la moment fiind prematur de a expune în spațiul mediatic informații, care ar putea prejudicia mersul urmăririi penale. Or, urmărirea penală se efectuează potrivit unor metode și măsuri tactice în dependență de specificul investigației, fapt în legatură cu care Procuratura Anticorupție mizează pe înțelegere din partea presei și a societății”, a precizat Eduard Varzari pentru ZdG.

Citește și
article image
Candu: Strategia ACUM-PSRM este ca porțile țării să fie...
1
106
article image
Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air...
0
2649
article image
De ce deputații ACUM văd în acordul cu PSRM un fel de rău...
5
715
article image
Sandu, despre plecarea lui Țîcu: Face un deserviciu...
7
1451