main logo
629

Probleme pentru un consilier PSRM, după ce a semnat Declarația de Unire

După ce a semnat Declarația de Unire, Andrei Căldare, consilier din Măgurele, ales pe listele Partidului Socialist, se plânge că asupra lui s-ar face presiuni din partea PSRM.

Probleme pentru un socialist, după Declarația de UnireProbleme pentru un consilier PSRM, după ce a semnat Declarația de Unire. Foto: Timpul

„Pe 13 februarie, seara, mi-a telefonat cineva de la Chișinău, mi-a zis că e jurist la PSRM, dar numele nu și l-a spus. M-a sfătuit să fac o declarație, în care să spun că am semnat Declarația de Unire, fiind indus în eroare de colegii mei din Măgurele”, a povestit dânsul, după care a accentuat: ”Eu am semnat Declarația de Unire din voință proprie, fără să fiu impus sau mințit de cineva. Am cetățenie română și sunt conștient de ceea ce fac”, scrie ziarul local Expresul.

A doua zi dimineață, la Măgurele s-au deplasat doi reprezentanți ai Partidului Socialiștilor din Ungheni, care au încercat să-l convingă să facă declarația așa cum l-a ”sfătuit” juristul din Chișinău. În plus, a fost amenințat că va fi exclus din partid.

În replică, Andrei Căldare a făcut o declarație către conducerea PSRM. ”Le-am scris foarte clar că nu am fost niciodată membru al PSRM și nu am nicio tangență cu acest partid”, a spus dânsul.

Fiind întrebat cum, totuși, a ajuns consilier pe listele PSRM, Andrei Căldare a răspuns că doar ”din respect pentru Ghenadie Mitriuc”.

Reamintim că Ghenadie Mitriuc este deputat în Parlament și liderul organizației teritoriale Ungheni a PSRM.

La întrebarea dacă va mai rămâne consilier PSRM, Andrei Căldare a răspuns simplu: ”Nu. Voi fi consilier independent”.

La sediul PSRM din Ungheni nu a fost găsit nimeni pentru a comenta cele întâmplate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării