main logo
510

Problema transnistreană, discutată de Batrîncea cu șeful misiunii OSCE

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea s-a întâlnit cu șeful misiunii OSCE în țara noastră, Claus Neukirch.

Problema transnistreană, discutată de Batrîncea cu șeful misiunii OSCE

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre probleme de actualitate, precum și despre procesul de reglementare transnistreană, transmite Știri.md.

Vicepreședintele Parlamentului s-a referit la activitatea Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

"Crearea acestei comisii are scopul de a instituționaliza comunicarea în procesul de reglementare transnistreană, mai ales în contextul situației regionale. Parlamentul trebuie să depună tot efortul pentru a asigura această comunicare”, a menționat Vlad Batrîncea.

De asemenea, oficialii au discutat despre situația socială și politică din țara noastră și procesul de implementare a reformelor.

”Reformele trebuie să fie implementate profesionist și să fie palpabile, astfel încât toți cetățenii să simtă beneficiul lor”, a adăugat Batrîncea.

Un alt subiect abordat în timpul întrevederii a fost activitatea Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării