main logo
458

Problema locativ-comunală din Chişinău şi iniţiativele socialiştilor

Fracţiunea Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău (CMC) a venit cu o serie de iniţiative pentru a rezolva problema serviciilor locativ-comunale din Chişinău.

Problema locativ-comunală din Chişinău şi iniţiativele PSRM

Potrivit agenţiei Infotag, consilierul Vitalie Mucan a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "numărul mare de plângeri din partea orăşenilor indică o situaţie nesatisfăcătoare, din cauza căreia au de suferit oraşul şi locuitorii acestuia".

Potrivit lui, una dintre principalele probleme din domeniul serviciilor locativ-comunale în capitală reprezintă datoriile faţă de "Termoelectrica".

Directorul întreprinderii "Termoelectrica", Veaceslav Eni, a menţionat că din 23 de întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ, 21 sunt insolvabile, iar suma datoriei este de peste 640 mil. lei.

"Noi vrem să rezolvăm problema cât mai curând. Pentru a nu deveni un creditor veşnic, trebuie să reorganizăm direcţia locativ-comunală, precum şi să trecem la încheierea contractelor individuale cu consumatorii", consideră el.

Liderul fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a spus că "trebuie creat un grup de lucru în cadrul CMC, care se va ocupa direct de această problemă acută pentru oraş".

Consilierul socialist Alexandr Comarov a venit cu iniţiativa ca "la fiecare două săptămâni, direcţia locativ-comunală să prezinte un raport de activitate a instituţiilor aflate în subordinea acesteia, monitorizând astfel activitatea lor şi situaţia reală din sistem".

"Acest lucru trebuie făcut până la 1 octombrie, pentru a pregăti capitala de sezonul rece", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării