main logo
380

Pro Moldova: Trebuie create condiții pentru a desfășura alegerile la timp

Partidul "Pro Moldova" consideră că autorităţile trebuie să creeze condiţii pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la timp.

Pro Moldova: Trebuie create condiții pentru a desfășura alegeri la timpFoto: facebook.com

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul formaţiunii, Andrian Candu, transmite Știri.md

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor cu privire la posibilitatea amânării alegerilor în legătură cu pandemia de coronavirus, el a menţionat că "amânarea alegerilor este posibilă în condiţiile pandemiei".

"Dar pandemia nu va dispărea de la sine, pentru aceasta este necesar ca guvernarea să lucreze. Însă guvernarea şi-a arătat incapacitatea de a gestiona criza. Trebuie schimbat Guvernul, criza trebuie gestionată pentru a depăşi pandemia şi a desfăşura alegeri", a spus Candu.

El a amintit că multe ţări au desfăşurat deja sau se pregătesc să desfăşoare alegeri în contextul pandemiei coronavirusului.

"Din punct de vedere politic şi juridic, amânarea alegerilor este posibilă, dacă nivelul de răspândire a coronavirusului va fi foarte înalt şi trebuie anunţată stare de urgenţă. Dar pregătirile pentru alegeri trebuie să înceapă acum pentru a schimba ceva. Poate ar trebui ca alegerile să fie organizate pe parcursul a două sau trei zile. Multe ţări au putut organiza alegeri pentru a nu pune în pericol cetăţenii", a subliniat liderul partidului.

În opinia sa, în Moldova nu se face nimic pentru a pregătirea alegerilor.

"Preşedintele se plimbă, merge în pantaloni scurţi pe la biserici. Acum a plecat la Moscova cu un scop de neînţeles. Ne-am obişnuit deja cu aceste vizite la Moscova. Este nevoie de transparenţă în orice - unde şi de ce merge, deoarece cheltuielile pentru aceste vizite se fac din buget. Aceste călătorii nu ne surprind. Este o pierdere de timp, el pleacă, vine, dar nimic nu se schimbă", a concluzionat Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării