main logo
710

Pro Moldova speră să ajungă la o înțelegere privind formarea unui nou Guvern

Grupul parlamentar Pro Moldova poartă dialog cu opoziţia de dreapta (PAS şi Platforma DA) pentru a ajunge la un numitor privind formarea unui nou Guvern.

Pro Moldova speră să ajungă la o înțelegere privind formarea unui GuvernFoto: captură video

Despre aceasta a comunicat pe reţelele sociale liderul Pro Moldova, Andrian Candu, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

El a menţionat că s-a întors din Cehia "plin de energie şi gata, ca niciodată, să lupte împotriva actualei guvernări, în special, împotriva preşedintelui".

"Noi purtăm discuţii cu alte partide parlamentare de opoziţie. Dar nu în formă de negocieri, ci ca un dialog între colegi. Şi încercăm să găsim limbă comună pentru a înţelege ce se va întâmpla dacă actualul guvern demisionează.

Pentru că la criza economică şi epidemiologică nu trebuie să mai adăugăm şi o criză politică", spune Candu.

Potrivit acestuia, Pro Moldova va fi extrem de flexibil în ceea ce priveşte cine va conduce Cabinetul de miniştri şi cine va face parte din acesta.

"Cel mai important este cu ce se va ocupa noul Guvern. Şi aici trebuie să discutăm planul de acţiuni anticriză. În cazul numirii unui nou Cabinet de miniştri, mai rămân multe de făcut până la alegerile prezidenţiale.

De exemplu, în domeniul audiovizualului, unde vedem clar că Igor Dodon şi socialiştii şi-au construit un conglomerat, nerespectând legea.

Trebuie să înţelegem ce se va întâmpla cu justiţia, ce se va întâmpla cu legislaţia electorală, cu votarea în diasporă", a enumerat Candu.

El a spus că, deocamdată, discuţiile cu PAS şi Platforma DA se referă la "probleme comune: cum ar trebui să fie noul Guvern, care vor fi priorităţile sale şi cine va prelua responsabilitatea de a conduce Executivul".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării