main logo
779

Pro Moldova a sesizat CC privind modificările la legea carburanților

Deputații Grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu și Vladimir Cebotari au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită să verifice constituționalitatea Legii din 9 aprilie curent, pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere.

Pro Moldova a sesizat CC privind modificările la legea carburanțilorFoto: realitatea.md

În susținerea sesizării, autorii au invocat afectarea gravă a prevederilor unor articole din Constituție, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Totodată, autorii sesizării, i-au solicitat Curții să suspende acțiunea Legii date până la examinarea sesizării în fond. În acest sens, autorii sesizării au invocat că, intrarea în vigoare a Legii contestate va provoca o criză fără precedent pe piața produselor petroliere, afectând grav securitatea economică a țării.

Mai mult, intrarea în vigoare a Legii va determina suspendarea sau încetarea importurilor de produse petroliere, ceea ce va avea ca efect reducerea considerabilă a veniturilor bugetare.

Examinând cererea de suspendare, Curtea precizează că rațiunea măsurii suspendării acțiunii unor acte contestate constă în evitarea unor prejudicii și consecințe negative iminente.

Amintim că, ieri, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noua metodologie de comercializare a produselor petroliere și a gazului lichefiat, reieșind din prevederile legii contestate de cei doi deputați la CCM.

Sesizarea a fost depusă la CCM de către Candu și Cebotari la 7 iunie curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării