main logo
426

Prioritățile politicii externe a R. Moldova, discutate la Berlin

Prioritățile politicii externe ale Guvernului de la Chișinău, derularea procesului de reforme, precum și progresul în dosarul transnistrean, au fost discutate la Berlin, de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu cu mai mulți oficiali germani.

Prioritățile politicii externe a R. Moldova, discutate la BerlinFoto: mfa.gov.md

Printre subiectele abordate au mai fost și creșterea circuitului comercial-economic și avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, transmite Știri.md.

Într-un comunicat emis de MAEIE se menționează că Nicu Popescu a avut întrevederi cu oficiali germani din cadrul Biroului Președintelui Federal, Cancelariei Federale, precum și cu reprezentanți ai Fundației Konrad Adenauer. 

Șeful diplomației moldovenești a prezentat reformele demarate de actualul executiv, cu accent pe sectoarele-cheie: reforma justiției, consolidarea statului de drept, modernizarea infrastructurii, aprovizionarea cu resurse energetice a statului, toate acestea menite să ridice bunăstarea populației. 

În context a fost expusă intenția de a consolida relațiile bilaterale cu statele din regiune, respectând în același timp prioritatea de bază a politicii externe – implementarea dinamică a prevederilor Acordului de Asociere și avansarea în parcursul european.

Amintim că în perioada 15-17 septembrie 2019 ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, se află într-o vizită de lucru în Republica Federală Germania la invitația omologului său german Heiko Maas.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării