main logo
1560

Primul discurs al lui Plîngău de la tribună: Visam să ajung procuror

Cel mai tânăr deputat din actualul Legislativ, Dinu Plîngău, a susținut primul său discurs de la tribuna centrală a Parlamentului.

Primul discurs al lui Plîngău de la tribună: Visam să ajung procurorFoto: Știri.md

Acesta a vorbit din numele Fracțiunii Platforma DA/ ACUM și a ținut să abordeze mai multe subiecte, unul dintre ele fiind și anii de studenție, transmite Știri.md

"Zic, aveam 20 de ani și eram student la facultatea de drept. Visam să ajung procuror sau judecător precum visa marea majoritate a studenților de la drept. Când ajungi prin anul trei la facultatea de drept, înțelegi că toate cărțile de specialitate, codurile, legile sunt o simplă beletristică și care poate fi foarte ușor aruncată la gunoi. În Republica Moldova legea NU este egală pentru toți. Așa se întâmplă că poți fura o găină și să stai la pușcărie 10 ani, iar pentru furtul miliardelor stai în fotolii moi din Legislativ sau la Procuratura Generală. Culmea nerușinării! Acei care s-au înfruptat din miliardele furate până mai ieri tot ei au ,,investigat” crima. Guvernarea așa-zisă democratică nici măcar nu făcea deosebire dintre banul personal și cel public.
Domnilor deputați, s-a ajuns până acolo că oamenii care îndrăzneau să vorbească, să protesteze să nu accepte indicații ilegale, erau hărțuiți, unii purtați prin instanțele de judecată, interceptate discuțiile, urmăriți, intimidate rudele, familiile și chiar băgați la pușcărie prin intermediul unor dosare fabricate. Mii de destine au fost distruse, sute de afaceri preluate, zeci de oameni băgați abuziv la pușcărie. Sute de mii de oameni alungați din țară. 
Și cine azi răspunde pentru toate?! Cine, domnilor legiuitori?", a vorbit de la tribună Dinu Plîngău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării