main logo
1521

Primele primării din R. Moldova care au primit câte un steag de la Dodon

Dodon a trimis la 11 primării din 6 raioane din R. Moldova câte o bucată de pânză roșie cu cap de bour, pretins „drapel istoric al lui Ștefan cel Mare” și câte un Drapel de Stat al R. Moldova.

Primele primării din R. Moldova care au primit câte un steag de la Dodon11 primării din R. Moldova au primit câte un steag de la Dodon.

Acțiunea are loc în contextul marcări de către Dodon a anului 2018 drept an al lui Ștefan cel Mare, scrie deschide.md.

„Această acțiune este o inițiativă a mea, lansată cu prilejul Zilei Drapelului și a Stemei de Stat ale Republicii Moldova, marcate pe data de 27 aprilie”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Așa cum a anunțat anterior Dodon, primele localități care vor primi câte o bucată de pânză roșie vor fi cele care au semnat așa-zisa declarație de susținere a statalității moldovenești.

„Este vorba despre comuna Hîrjauca și satul Vărzăreștii Noi (Călărași); comuna Ochiul Roș (Anenii Noi); comuna Onești (Hîncești); satul Grigorievca și comuna Pervomaisc (Căușeni); satul Troițcoe (Cimișlia); comuna Prepelița și Bilicenii Noi (Sîngerei); comuna Vadul-Rașcov și satul Chipeșca (Șoldănești). Urmează ca drapelele să fie repartizate și în celelalte localități ale țării”, spune Dodon.

Precizăm că, recent, Comisia Națională de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova așa numitului drapelul purtat de Ștefan cel Mare, în ziua de 12 septembrie 1485.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării