main logo
2199

Primele imagini cu camioanele cu ajutoare din România pentru R. Moldova

Un convoi de camioane cu echipamente de protecţie împotriva COVID-19 pleacă în această dimineaţă din România către Republica Moldova.

Primele imagini cu camioanele cu ajutoare din România pentru R. MoldovaFoto: mediafax.ro

Premierul şi alţi oficiali români au asistat la plecarea camioanelor din Piaţa Victoriei din Bucureşti, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Cele mai importante declaraţii făcute de premierul Ludovic Orban:

"Pe 6 mai 1990, în urmă cu 30 de ani, a avut loc trecerea liberă a Prutului, a frontierei dintre România şi fosta Uniune Sovietică. O manifestaţie cunoscută drept 'Podul de flori', a fost simbolul legăturilor puternice de fraternitate.

Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate pentru cetăţenii Republicii Moldova. Am decis să alocam o sumă de 16,5 milioane RON pentru a putea oferi acest ajutor important cu echipamente şi medicamente.

Guvernul României donează către cetăţenii din Republica Moldova 500.000 de măşti, medicamente, combinezoane. Vom completa cantităţile dacă se va impune completarea.

Acest gest de unamitate şi solidaritate vine după gestul de săptămâna trecută când am trimis şi medici. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibil acest act de umanitate. E un gest normal şi sper să nu încerce unii să politizeze acest gest."

Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România Republicii Moldova pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 pleacă, miercuri, la ora 11.00, din Piaţa Victoriei, din Bucureşti.

Conform programului premierului Ludovic Orban, şeful Executivului va fi prezent în momentul în care acest convoi va pleca spre Republica Moldova.

De asemenea, vor participa şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

Convoiul va pleca din Piaţa Victoriei, iar apoi cele 20 de camioane se vor deplasa în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor.

În şedinţa de Guvern de joi, Executivul a decis acordarea unui ajutor pentru sistemul medical din Republica Moldova, în valoare de 16,5 milioane de lei. Mai exact. România va trimite materiale sanitare pentru a sprijini medicii în lupta împotriva COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării