main logo
4867

Primele declarații ale lui Sîrbu după lovitură: N-a fost palmă

Deputatul Sergiu Sîrbu, care a fost agresat de activistul Pavel Grigorciuc se afla la moment la Spitalul de Urgență, însă starea de sănătatea a acestuia este stabilă.

Primele declarații ale lui Sîrbu după lovitură: N-a fost palmăPrimele declarații ale lui Sârbu după lovitură: Sunt un om pașnic

În această dimineață, democratul a postat un mesaj pe pagina de Facebook și spune că se simte deja mai bine și speră să fie externat cât mai curând, transmite Știri.md

„Regret foarte tare că a existat acest incident neplăcut pe care, evident, nu mi l-am dorit și nu-l doresc nimănui. Toți cei care mă cunosc știu că sunt un om pașnic, care evită conflictele și, cu atât mai mult, orice fel de situație agresivă. Cel mai mult regret însă că la acest incident a fost nevoită să asiste soția mea, care s-a speriat foarte tare", a scris Sârbu. 

Deputatul a ținut să explice și cum s-a întâmplat acest incident, care potrivit lui nu înțelege gestul agresiv al activistului, atâta timp cât între cei doi nu a existat niciodată niciun conflict. 

„După ședința Parlamentului, m-am înțeles cu soția să ne întâlnim la un local din parcul Ștefan cel Mare. Lângă intrare m-am intersectat întâmplător cu avocatul Rudenco și susținătorul Blocului Acum, Pavel Grigorciuc, care era vădit agitat după ce a participat la protestul Blocului ACUM din fața Parlamentului și imediat ce m-a văzut a început a striga și a mă insulta. 

Foarte calm i-am propus să intrăm în cafenea și să discutăm civilizat, lucru care poate fi confirmat de martori. Nu am apucat să deschid bine ușa localului când am fost tras agresiv de Grigorciuc înapoi afară și imediat lovit cu putere în partea dreaptă a capului. 

Am simțit doar o lovitură foarte puternică, fără să înțeleg dacă m-a lovit cu pumnul sau cu un obiect. Numai nu palmă a fost", explică democratul.

„Acest incident este cu atât mai neplăcut cu cât el vine de la unul dintre cei care țin discursuri despre libertate și dreptate pe scena manifestațiilor Blocului ACUM, format din politicieni care se pretind pro europeni, care pretind că promovează valorile europene în Moldova. 

Există viață și după astfel de momente neplăcute, important e ce se învață din ele. Și eu sper ca cei care promovează politica agresiunii și a violenței să înțeleagă că acest comportament nu-i arată puternici, dar arată cât de slabi și lipsiți de argumente sunt", a conchis deputatul.

Știri.md amintește că, ieri, 21 martie, Sergiu Sîrbu a fost agresat într-o cafenea din centrul Capitalei de către activistul Pavel Grigorciuc.

Ulterior, activistul a venit cu o reacție despre incident spunând că i-a dat doar o palmă pe obraz democratului, după ce acesta l-ar fi insultat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării