main logo
702

Primarul oraşului Râşcani va acţiona în judecată ANI

Primarul oraşului Rîşcani, Victor Bocatico, care candidează la funcţia de deputat în Parlament din partea „Partidului Nostru" (PN), intenţionează să acţioneze în judecată Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Primarul oraşului Râşcani va acţiona în judecată ANI

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat că ANI „foloseşte standarde duble în activitatea sa", transmite Știri.md.

„Eu sunt primar al oraşului Râşcani din 2012. Primul mandat l-am obţinut cu voturile a 57% dintre alegători. În 2015, numărul celor care au votat pentru mine a fost deja de 60%. Desigur, sunt un primar incomod. Lucrez pentru locuitorii oraşului Rîşcani, dar cei din centru mereu încearcă "să facă o înţelegere" cu mine, să mă tragă de partea lor, ca politician de opoziţie. Ştiţi cu toţii cum se fac presiuni în ultimii ani asupra echipei PN. Deci, începând cu anul 2012, împotriva mea au fost iniţiate nouă cauze penale. Acum a mai rămas doar una, dar asupra acesteia nu există o decizie finală", a spus Bocatico.

Potrivit lui, sentinţa instanţei primare a fost atacată la Curtea de Apel Bălţi. Prima audiere este programată pentru 31 ianuarie.

„Însă funcţionarii ANI s-au grăbit şi au scris în certificatul de integritate că "are interdicţia de a deţine funcţii publice". Aceasta este o minciună. Iată legitimaţia mea de primar al oraşului Râşcani. Eu îmi exercit atribuţiile în oraş", a subliniat el.

Bocatico şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că a aşteptat certificatul de integritate 34 de zile.

„Am venit de mai multe ori de la Râşcani la Chişinău peste acest document. L-am primit abia pe 16 ianuarie. Iar pe certificat este ştampila: "Eliberat pe 15 ianuarie". Dar pe 15 ianuarie am fost informat că hârtia nu este încă gata. În acelaşi timp, Ilan Şor (primarul oraşului Orhei, care, la fel, candidează la parlamentare - "I."), a primit certificatul după şapte zile şi fără menţiunea că există o decizie a instanţei primare. Din punct de vedere juridic, noi suntem în aceeaşi situaţie, însă atitudinea este diferită", a spus funcţionarul.

În opinia vicepreşedintelui PN, Ilian Caşu, istoria lui Bocatico sugerează că în Republica Moldova există două opoziţii - una reală şi una imaginară.

„Modul în care fost deservit Şor la ANI este o dovadă că Moldova continuă să fie un stat capturat. Autorităţile de la Chişinău manipulează organele de stat. ANI, care ar trebui să fie personificarea integrităţii, stă într-o băltoacă. Desigur, despre cele întâmplate vom informa organizaţiile internaţionale şi ambasadele. PN vrea să meargă în alegeri cu o echipă unită şi completă", a spus Caşu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării