main logo
633

Primăria Chișinău anunță încă o licitație pentru a soluționa problema autobuzelor

Primăria Chișinău așteaptă oferte de la agenți economici pentru a soluționa problema lipsei de autobuze, într-o nouă licitație anunțată pentru 13 decembrie.

Codreanu: Încă o licitație pentru a soluționa problema autobuzelor

Municipalitatea ar fi dispusă să încheie un parteneriat de trei ani cu agentul economic, a anunțat astăzi primarul interimar Ruslan Codreanu, care a propus comasarea Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze într-o singură entitate, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Potrivit datelor Primăriei, din cele 111 autobuze care se află în gestiunea întreprinderii municipale, 78 ies pe rută, iar celelalte 33 sunt stricate și nu pot fi utilizate. În condițiile actuale, este nevoie de 200 de autobuze pentru a face față necesităților cetățenilor. 

„Da, noi suntem conștienți că avem o problemă la acest capitol. Chiar dacă Consiliul Municipal va aloca surse financiare pentru procurarea unităților noi de autobuze, nouă ne trebuie cel puțin trei ani ca să înnoim tot parcul de autobuze. Asta dacă nu vom avea surprize ca în 2018, atunci când niciun agent economic nu a participat la licitație”, a recunoscut primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Potrivit anunțului făcut de Primărie, pe 13 decembrie este programată următoarea rundă de licitații, a patra la număr. Autoritățile vor încerca să încheie un contract cu agentul economic care își va asuma să participe în reînnoirea parcului de autobuze. La primele trei runde de licitații nu s-a prezentat niciun candidat. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării